søndag 27. februar 2011

Dåpsgave.

Når vi skulle i barnedåp så må vi jo ha med gave. Er glad i de litt utradisjonelle gavene, og skulle først bestille på nøstebarn.
Ull er jo gull, det vet jo alle ;)
Kom plutselig på at jeg kan jo lage noe hjemmelaget for å gjøre ekstra stas på dåpsbarnet? Som sagt som gjort. 2 uker før dåpen setter jeg i gang med prosjektet.


 Ble melert siden det måttes bestilles mer garn, fargene ble ikke hundre prosent likt, men synes ikke utenom på blits bilder.
Størrelsen ble 6 - 18 mnd.. Den passer Sofie godt og hun er i 6 mnd størrelse 68 til 74, og ulldressen til David i 80 var en del mindre enn denne.

Nøstebarndressene er kjent for å ha vokse med barnet, slik som de andre produktene deres.
Ble litt stæsje knapper, er litt småforelska i de, men såklart vil Mamma'en ha noe mer nøytralt så bytter vi kjapt knapper!


Til dåpen måtte vi jo pynte oss også. Sofie brukte "selbu" kjolen sin, så nydelig i den da! :)

onsdag 16. februar 2011

Snop for mor.


Hvis jeg har skrytt på meg at det foregår garnslanking her i hus, så må jeg nok innrømme at slankingen nå er avsluttet. Kunne ikke dy meg med disse fine fargene! Og for å være sikker på at de varer ble det ekstra mange nøster med hjem. De 5 knappene jeg egentlig skulle ha fant jeg også, pluss en 20 til... :)

tirsdag 15. februar 2011

Den perfekte morsdagsgave!

Kan være et isopor hode? 
Det kan vel komme an på hvem mottageren er, men dette er deffinitivt den beste gaven gubben har gitt meg som han har funnet ut av helt selv.
Bare såvidt snakket om å ha et slikt hode kunne jo vært litt intressant for evigheter siden.. 

Synes hun forresten er så fin! Hadde gitt så mye for den haken og kinnbeina liksom.

Kom GODIS i posten i dag også. Krisebestilling av det brune garnet men "måtte" jo bestille litt til. Elsker fargen, og vet allerede hva jeg skal lage! Må bare bli ferdig med det jeg holder på med nå og en sak jeg begynte på for evigheter siden til eldste.

fredag 11. februar 2011

Strikket til meg selv.



For engangsskyld! Ble en Thermis lue, garnet har vært liggende i månedsvis, og jeg har virkelig hatt bruk for ei lue. Ble så fin at Sofie måtte få prøve låne den (og smake litt).
Strikket på pinner 6 og i Freestyle garn, da ble den passe baggy. Oppskriften fant jeg hos G - Anette (såklart).
Link til oppskrift: http://g-anette.blogspot.com/2011/01/strikket-sett-og-sjarm-penal.html.
Så får vi se om halsen kommer i løpet av året.. :)

søndag 6. februar 2011

Lue til Pappa.


Han ønsket en lue med øreklaffer, bånd og dusk. Resten var opp til meg, og her ble resultatet. Oppskrift på luen fant jeg i SandnesGarn sitt tilbehør tema 12 hefte :)
Strikket i smart garn. Håper Pappa ble fornøyd! :)


Nytt prosjekt i gang. Kjedelige delen er snart ferdig, og jeg gleder meg til å kommer i gang!

onsdag 2. februar 2011

Lang lue med dusk.

Denne lua fortjener et penere navn synes jeg. Var opprinnelig ment å være til meg, men ei dame som var på besøk ble forelska ved første blikk. Hennes farger og alt.


Så da gjorde vi en byttehandel. Hun fikk lua, og jeg fikk et englemaske sjal (eller er det kjærlighetsknuter?). Elsk! Ønsket meg et slikt lenge, men kan knapt ta i en heklekrok uten å ødelegge noe, så holder meg unna slikt.
Var med å velge farge og kvalitet og endte opp med en skjønn lilla farge i Drops sitt kitten mohair. Fargen er akkurat lik som på bildet.
Vanskelig å velge farge, siden det var SEKS forskjellige lillatoner.. hjelpe meg.. :)



tirsdag 1. februar 2011

Pacman.



Lillebror fylte 21 år i dag, og da ble det jo såklart laget en lue som en del av bursdagsgaven! :)
Oppskrift på Pacman luen finner du på Maja sin blogg; http://hobbykrok.blogspot.com/2011/01/oppskrift-pa-pacman-lue.html#more. Måtte gjøre den litt om slik at det ble rett størrelse, og lua passet perfekt!
Brukt restegarn, men ble veldig fornøyd, og prøvemannen har bestilt en i samme farger.

Har for tiden en aldri så liten Give Away på hverdagsbloggen der du kan vinne en valgfri lue, alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar med bloggadresse eller kommentar; http://altdukan.blogspot.com/2011/01/starter-opp-bloggingen-igjen-med-en.html